Leeftijd: 5 t/m 8 jaar. Duur: ongeveer 50 minuten Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Thema De kracht van Wendy is dat ze met de dingen omgaat zoals ze zich aandienen. Ze merkt als enige het verborgen leven van de poppen op. Door de wereld van de poppen serieus te nemen kan ze veel voor hen betekenen, en houdt ze aan hen een paar heel goede vrienden over. Je kunt Wendy en haar poppen ook zien als een ode aan de kinderwereld. We kijken mee door de ogen van een meisje dat poppen hoort praten. Ze zorgt voor hen en beschermt ze tegen de volwassen poppenbaas, voor wie de poppen slechts lappen stof zijn. Uiteindelijk lukt het haar deze man het leven van de poppen te laten herkennen.
Voorstelling Wendy en haar poppen is een spannende voorstelling met een hoog Jan Klaassen gehalte. Daarmee bedoelen we dat de kinderen vaak meer weten dan Wendy, waardoor ze haar luidkeels moeten waarschuwen. Daarnaast heeft de voorstelling, door de tot leven komende poppen, een magische sfeer.
Verhaal Wendy gaat naar een poppenkastvoorstelling. De baas van de poppenkast blijkt helemaal niet aardig te zijn. Thuis komt ze er achter dat een van de poppen stiekem in haar tas gekropen is, omdat deze niet meer bij de akelige poppenkastbaas wil wonen. Wendy besluit ook de andere poppen te bevrijden. Wanneer de baas zijn poppen mist, is Wendy al snel zijn hoofdverdachte. Hij probeert van alles om haar huis binnen te komen. Hij vermomt zich, of klimt als Wendy weg is door een raampje naar binnen. Maar alles loopt steeds weer op hilarische wijze in het honderd. Zoals alle voorstellingen van Groot Duimpje loopt het natuurlijk goed af
Volgende voorstelling
Vorige voorstelling
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact