Thema Het thema van Buurman Contra Buurvrouw is vooroordelen. De beide buren vinden elkaar vreselijk, totdat ze elkaar uiteindelijk beter leren kennen. Er wordt ook met wat toverkunsten een gevaarlijke reus opgeroepen, die echter nog geen millimeter groot blijkt te zijn. Andersom zijn de personages er druk mee bezig zich anders voor te doen dan ze werkelijk zijn. Zo is er bijvoorbeeld een scène waarbij de kinderen beiden buren adviseren bij hun kledingkeuze, teneinde bij hun eerste afspraakje indruk op elkaar te maken.
Voorstelling Buurman contra Buurvrouw is een levendige en hilarische voorstelling met een hoog Tom & Jerry gehalte. Daarmee bedoelen we dat de beide personages steeds nieuwe manieren verzinnen om elkaar dwars te zitten, daarbij gesteund door de adviezen van de kinderen.
Verhaal Op een vredige ochtend wil Buurman eens lekker rustig zijn krantje lezen. Dat is moeilijker dan het lijkt. Want diezelfde morgen heeft Buurvrouw het plan opgevat haar zangoefeningen te gaan doen. Door haar uitbundige gezang raakt Buurman aan de rand van een zenuwinzinking, en zet hij de tegenaanval in. Dit is het begin van een ware oorlog tussen beide buren, waarbij zelfs naar magie wordt gegrepen om elkaar het leven zuur te maken. Maar dan gebeurt er iets waardoor ze gedwongen worden samen te werken. Eerst gaat dat nog erg onwennig, maar eenmaal bekomen van de schrik blijkt het ze verassend goed te bevallen. Ze besluiten zelfs verder samen door het leven te gaan.
Samen met alle kinderen zingen we het Willem & Maxima lied, en er is ook een hilarisch liefdesliedje. Bij deze voorstelling gebruiken we geen poppen.
Leeftijd: 6 t/m 11 jaar Duur: ongeveer 50 min. Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens van deze voorstelling Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Volgende voorstelling
Vorige voorstelling
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact