In onze voorstellingen proberen we de kinderen en hun wereld serieus te nemen. Om dat te kunnen, spreken we zoveel mogelijk het kind in ons zelf aan. Dat resulteert in verhalen met eenvoudig te doorgronden personages, veel fantasievolle en magische elementen, en uitbundige tekenfilmachtige humor.
We proberen zo veel mogelijk zowel de meisjes als de jongens aan te spreken. Dus naast roze jurken, prinsessen en lieve dieren zijn ook branie, gevaar en fysieke slapstick regelmatig in onze voorstellingen te vinden. Om dit teweeg te brengen werken we vaak met sterke tegenstellingen, die leiden tot heftige (en vooral hilarische) confrontaties. De uitkomst is altijd positief en hoopvol. In de wereld van Groot Duimpje bestaan geen slechte mensen. Boeven hebben altijd een motivatie voor hun handelen. Ze eindigen dan ook niet in de gevangenis, maar ontwikkelen inzicht in hun daden, waarna ze nieuwe keuzes kunnen maken. In andere gevallen moeten de tegenstanders met frisse ogen bekeken worden om op waarde te kunnen worden geschat, waardoor nieuwe mogelijkheden en vriendschappen ontstaan.
Over onze decors Kinderen hebben veel fantasie, en zien dingen makkelijk voor zich. We willen die gave van hen niet in de weg zitten. Daarom werken we met minimale decors. Als we een huiskamer moeten uitbeelden schilderen we geen huiskamerwand op een achterdoek, en gaan we ook geen kasten timmeren. We zetten alleen een stoel en een tafel neer. De rest doen de kinderen in hun h oofd.
Bij een voorstelling uiten kinderen doorgaans graag en luidruchtig hun mening. Om hier ruimte aan te geven werken we zonder vaste teksten. De personages betrekken de kinderen voortdurend bij hun gedachtegang, en vragen hen regelmatig om suggesties, oplossingen en oordelen. Ondanks dat houden we wel vast aan de rode draad die we hebben bedacht. Daar proberen we regelmatig Jan Klaassen momenten in te bouwen. Daarmee bedoelen we momenten waarop het publiek meer weet als de hoofdpersoon. Het gevolg is dat de kinderen luidkeels waarschuwen voor het gevaar. Ook is een aantal personages zo nieuwsgierig of naïef dat ze voortdurend met open ogen het ravijn in lijken te wandelen, zodat de toeschouwers hen steeds willen corrigeren. Kortom, we vinden het heerlijk als ons publiek luidkeels van zich laat horen.
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact