Verhaal Gwenola is de stoere, zwaardvechtende prinses van een land dat zucht onder de terreur van de plaaggeesten. Op een ochtend blijken alle onderdanen veranderd in dieren. Vastberaden gaat ze op zoek naar de woonplaats van de plaaggeesten, om hen te dwingen de betovering op te heffen. Daartoe moet ze eerst met gevaar voor eigen leven een bladzijde stelen uit het toverboek van een mopperige tovenaar. Hieruit leert ze zich voor te doen als plaaggeest. Ze doet mee met de plaaggeestendans, waarna ze haar mee nemen naar hun plaaggeestenrijk. Daar blijken de plaaggeesten betoverde mensen. Om deze betovering en al hun fratsen ongedaan te maken moet Gwenola hun kasteel bevrijden uit de klauwen van een gevaarlijke draak.
Voorstelling . Gwenola en de Plaaggeesten is een fantasy voorstelling, inclusief tovenaar, trol, draak en veel magie. Het land zucht onder de terreur van de vreselijke plaaggeesten. De stoere zwaardvechtende prinses Gwenola trekt vastberaden tegen hen ten strijde, maar komt er al snel achter dat een zwaard weinig kan uitrichten tegen geesten.
Thema Hoewel Gwenola uitermate bedreven is met het zwaard, heeft ze in dit avontuur weinig aan dit wapen. Geesten zijn nu eenmaal ontastbaar. Er zit voor haar niets anders op dan hun gewoontes te bestuderen en zich onder hen te begeven. Zo komt ze er achter dat de plaaggeesten ook maar slachtoffer van hun situatie zijn. Ze besluit ze te helpen door de draak te verslaan. Maar ook tegen dit machtige wezen biedt geweld geen uitweg. Ze weet hem klein te krijgen met blaaskusjes, waarna hij in een prins verandert.
Volgende voorstelling
Volgende fantasyvoorstelling
Vorige voorstelling
Vorige fantasyvoorstelling
Leeftijd: 5 t/m 10 jaar. Duur: ongeveer 50 minuten Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact