Thema De 2 hoofdpersonen van dit verhaal zijn grondig elkaars vijand en tegenpool. Om de wereld te redden moeten ze nu toch samenwerken met elkaar. Dat gaat nogal zoekend en onwennig, maar het lukt ze wel. Door zich aan de adviezen van het politiehandboek te houden, en niet bij de eerste bulten en blauwe plekken op te geven, weten ze het een heel eind te schoppen. Daarnaast heeft deze voorstelling een historisch thema. Hoewel we de moerasgod uit onze grote duim hebben gezogen, zijn de meeste historische gegevens rond het masker reëel.
Voorstelling Als Boef via een tunnel uit de gevangenis wil ontsnappen, vindt hij een oud Romeins masker. Vanaf dat moment beginnen er vreemde dingen te gebeuren, en moeten Boef en Agent samenwerken om de aarde van de ondergang te redden. Deze voorstelling laat 2 figuren die zo uit een tekenfilm kunnen zijn gestapt, een spannend en hilarisch spookverhaal beleven. Deze voorstelling is gebaseerd op de vondst van het zg. Gordon masker.
Verhaal Boef zit in de gevangenis en probeert op allerlei manieren te ontsnappen, Agent bewaakt hem en laat zijn pogingen mislukken. Zo is het altijd geweest, en zo zal het waarschijnlijk altijd zijn. Als Boef op een dag een tunnel uit zijn cel graaft vindt hij een oud Romeins masker. Vanaf dat moment beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Voorwerpen bewegen, en Agent wordt aangevallen door vreemde dingen. Als Boef het masker opzet raakt hij in de macht ervan, en begint hij de wereld te veroveren. Gelukkig is het politiehandboek er nog om hen op weg te helpen. Ze proberen (tevergeefs) een toverhamer onder controle te krijgen, ze roepen de opdringerige vrouw van Maximus op uit het verleden, ze raadplegen een dierenorakel, en uiteindelijk verschijnt er zelfs een gigantische moerasgod. Hoewel ondertussen bont en blauw, het lukt Boef en Agent natuurlijk het masker onschadelijk te maken en zo de wereld te redden.
Vorige voorstelling
Leeftijd: 6 t/m 11 jaar. Duur: ongeveer 50 minuten Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Volgende voorstelling
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact