Voorstelling In deze tekenfilmachtige voorstelling wonen een lawaaierige jonkvrouw en een stilte minnende troubadour ieder in een kamer van de kasteeltoren. De strijd tussen hen maakt zoveel herrie dat de kasteelbewoners de toegangsdeur naar de toren dichtmetselen. Nu is het ruziënde tweetal ook nog eens op elkaar aangewezen. Bij deze voorstelling gebruiken we geen poppen.
Verhaal . Er was eens een kasteelheer die zo van stilte hield dat hij z´n soldaten op pantoffels liet marcheren. Hij had echter een dochter die steeds de hele boel bij elkaar gilde, en een troubadour die graag elektrische gitaar speelde. Dus kregen ieder een kamer in de hoogste toren, zodat niemand last van hen had. In deze voorstelling zien we hoe Troubadour een ode aan de stilte probeert te schrijven, maar daarin gestoord wordt door zijn gillende buurvrouw. Al snel ontbrand een heftige strijd tussen beide, waarin ook magische middelen niet worden geschuwd. Jonkvrouw stuurt op Troubadour een vreselijk monster af. Het blijkt een stoere minireus, die Troubadour helpt Jonkvrouw in van alles en nog wat om te toveren. Dit gaat met zoveel kabaal gepaard dat de kasteelbewoners de toegangsdeur naar de toren dichtmetselen. Nu is het kijvende tweetal helemaal op elkaar aangewezen. Ze proberen op allerlei spectaculaire manieren uit de toren te ontsnappen, maar behalve veel lawaai en blauwe plekken levert dat niets op. Dat wil zeggen, ze beginnen elkaar eigenlijk wel leuk te vinden.
Thema Het thema van Jonkvrouw contra Troubadour is vooroordelen. De beide personages vinden elkaar vreselijk, totdat ze elkaar uiteindelijk beter leren kennen. Er wordt ook met wat toverkunsten een gevaarlijke reus opgeroepen, die echter nog geen millimeter groot blijkt te zijn. Ondanks alle vijandigheid raken Jonkvrouw en Troubadour uiteindelijk verliefd op elkaar.
Volgende voorstelling
Volgende fantasyvoorstelling
Vorige fantasyvoorstelling
Vorige voorstelling
Leeftijd: 6 t/m 11 jaar. Duur: ongeveer 50 minuten Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact