Volgende voorstelling
Thema Laten we eerlijk zijn. Het belangrijkste thema hier is plezier. We maakten deze voorstelling ooit voor een kinderboekenweek rond het thema poëzie. Het idee was de eindeloze mogelijkheden en vrijheid van poëzie te verbeelden. Maar dat viel de kinderen niet erg op. Zij hadden vooral oog voor de tot leven komende voorwerpen, en de bizarre confrontaties en achtervolgingen die daar het gevolg van zijn. En daar geven we ze helemaal gelijk in. We vinden het heerlijk de alledaagse omgeving te bezielen en tot leven te laten komen in een slapstickachtige dynamiek. En de inhoud? Zie dit maar als onze viering van de eindeloze fantasie van kinderen. Want de fantasie van kinderen is net zo grenzeloos als poëzie.
Voorstelling In deze tekenfilmachtige voortelling zien we een meisje in slaap vallen. Ze droomt dat haar speelgoedkonijn op zoek gaat naar zijn opa. Zo begint een avontuurlijke en dikwijls hilarische reis door het huis. In deze kleine voorstelling komen speelgoed en gebruiksvoorwerpen tot leven. De personages worden gespeeld door middel van poppen, speelgoed en gebruiksvoorwerpen. Door het intieme karakter van de handeling spelen we deze voorstelling alleen voor groepen van ongeveer 12 kinderen. We kunnen hem wel meerdere keren achtereen spelen.
Verhaal. Een meisje moet voor school een gedicht schrijven, maar ze heeft geen idee waarover ze het wil hebben. Ze valt in slaap, en in haar droom gaat haar speelgoedkonijn op zoek naar zijn opa, die dichter is. Daartoe reist het dier door het hele huis, wat hem regelmatig in de problemen brengt. In de meisjeskamer wonen allerlei dieren, onder andere een vrolijk rondspringende olifant, in de kelder is hij zo dom een spin vanonder een stolp te bevrijden, op het toilet wordt hij lastig gevallen door het toiletpapier, en in de keuken hebben 2 vleesvorken en een pan akelige plannen met hem. Uiteindelijk ontdekt hij dat Opa Snuf in de jongenskamer woont. Daar moet ons speelgoedkonijn eerst afrekenen met een gevaarlijke robot en een groep wilde grote-wielen-auto´s. Om Opa Snuf te bereiken moet hij tenslotte doordringen in het Kasteel van de Monsters.
Vorige voorstelling
Leeftijd: 4 t/m 9 jaar. Duur: ongeveer 50 minuten Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact