Verhaal We nemen U mee naar de middeleeuwen. Prinses Gwenola is op de vlucht voor de heksenvervolgingen. Tijdens een heftig onweer klopt ze aan bij een geheimzinnig kasteel, wat de dorpelingen Het Kasteel der Fluisteringen noemen. De norse kasteelheer biedt haar voor een nacht onderdak aan. Zo begint een spannend avontuur vol fluisterende stemmen, bewegende objecten, een geheimzinnig boek en schilderij, een verborgen laboratorium, sprekende poppen en veel brutale spookjes. Als ze er niet meer uit dreigt te komen verkleedt ze zich, en verandert ze in haar alter ego: De Gouden Roos, een soort vrouwelijke Zorro. Met behulp van de kasteelheer, die alchemist blijkt te zijn, lukt het haar de poort naar de duisternis te sluiten.
Voorstelling. Het Kasteel der Fluisteringen is een spannende en spookachtige voorstelling, waarin een stoere zwaardvechtende prinses in een griezelig kasteel belandt, en het daar moet opnemen tegen de kwade machten uit de duisternis. Natuurlijk weet ze die te overwinnen, zeker als ze haar masker opzet en verandert in De Gouden Roos.
Thema Deze voorstelling probeert kinderen in een aantal stappen sterk te maken tegenover het idee van spoken. Eerst zijn er waarschuwingen en kleine vreemde gebeurtenissen, en niet te vergeten enge muziek. Maar als je de spookjes eenmaal te zien krijgt blijken ze klein, en eerder grappig en brutaal dan griezelig. Door te veranderen in De Gouden Roos transformeert Gwenola van slachtoffer naar redder. Gwenola´s grootste wapen blijkt echter haar nieuwsgierigheid. Ze ontdekt een manier om de kwade geesten voorgoed te verjagen, waardoor deze op hilarische wijze terugkeren naar de duisternis. Tenslotte krijgen de kinderen deze methode ook aangeleerd. Van deze voorstelling spelen we ook een eigentijdse versie, getiteld Het Huis der Fluisteringen.
Volgende voorstelling
Volgende fantasyvoorstelling
Vorige voorstelling
Vorige fantasyvoorstelling
Leeftijd: 6 t/m 10 jaar. Duur: ongeveer 50 minuten Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact