Thema Deze voorstelling probeert kinderen in een aantal stappen sterk te maken tegenover het idee van spoken. Eerst zijn er waarschuwingen en kleine vreemde gebeurtenissen, en niet te vergeten enge muziek. Maar als je de spookjes eenmaal te zien krijgt blijken ze klein, en eerder grappig en brutaal dan griezelig. Door te veranderen in Superwendy transformeert Wendy van slachtoffer naar redder. Wendy´s grootste wapen blijkt echter haar nieuwsgierigheid. Ze ontdekt een manier om de kwade geesten voorgoed te verjagen, waardoor deze op hilarische wijze ten onder gaan. Tenslotte krijgen de kinderen deze methode ook aangeleerd. Van deze voorstelling spelen we ook een middeleeuwse versie: Het Kasteel der Fluisteringen
Verhaal Het is vakantie. Wendy zou liever het spookhuis in een pretpark bezoeken, maar haar ouders willen dat ze gaat logeren bij oom Archibald. Deze norse man woont in een oud afgelegen huis, wat door de dorpelingen Het Huis der Fluisteringen wordt genoemd. En dat is niet voor niets. Zo begint een spannend avontuur vol fluisterende stemmen, bewegende objecten, een geheimzinnig boek en schilderij, sprekende poppen en veel brutale spookjes. Als ze er niet meer uit dreigt te komen verkleedt ze zich, en verandert ze in haar alter ego: Superwendy. Met behulp van haar oom, die meer van de zaak blijkt te weten dan hij eerst liet merken, lukt het haar de poort naar de duisternis te sluiten.
Voorstelling. Het Huis der Fluisteringen is een spannende spookachtige voorstelling, waarin Wendy gaat logeren bij haar oom, die in een oud griezelig huis woont. Daar maakt ze kennis met de kwade machten uit de duisternis. Natuurlijk weet ze die te overwinnen, zeker als ze haar masker opzet en verandert in Superwendy.
Volgende voorstelling
Vorige voorstelling
Leeftijd: 6 t/m 10 jaar Duur: ongeveer 50 min. Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens van deze voorstelling Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact