Voorstelling In deze voorstelling strandt Sinterklaas op een eiland waar reuzen wonen. Eerst belandt hij bij een vriendelijk reuzengezin, maar daarna komt hij toch behoorlijk in de problemen. Gelukkig is Zwarte Piet er ook nog. De vader en moeder van het reuzengezin worden gespeeld door mensen, de rest door poppen. Aan het slot zijn de kinderen reuzenkinderen, die bij de Sint een mandarijntje kunnen halen.
Verhaal Op het strand vindt Sint een enorme fles, met daarin de kaart van een onbekend eiland. Misschien wonen daar wel kinderen, denkt de Sint. Hij wil niemand vergeten. Dus stopt hij een bootje vol cadeautjes en gaat hij op zoek. Op zee ontmoet hij een reuzenmeisje, Rosa, dat hem mee neemt naar haar reuzenouders. Het is een vriendelijk gezin, en ze zorgen goed voor de Sint. Soms wordt het even griezelig, want in reuzenland zijn lieveheersbeestjes en spinnen bepaald geen kleine diertjes, maar Sint weert zich kranig tegen de gevaren. Maar dan gaat het fout. Het gezin is arm, en de reuzenvader verkoopt Sint aan Ouwe Mien, die een Museum voor Rare Zaken heeft. Gelukkig verschijnt Zwarte Piet. Samen met Rosa, moeder, wat spionnen apparatuur en een hoop dapperheid weet hij de Sint te bevrijden.
Thema Het belangrijkste thema in deze voorstelling is natuurlijk Sinterklaas. We laten zien hoe de legendarische kindervriend er alles voor over heeft om er voor te zorgen dat er geen kind wordt overgeslagen. Daarbij komt hij dapper en vastberaden uit de hoek. De aanval van een haai weet hij op relaxte wijze af te slaan. Maar tegenover de reuzen is hij machteloos. Zijn cadeautjes zijn veel te klein voor hen, net als zijn spierballen. Doch samen sta je sterk. Door de toewijding van Zwarte Piet, Rosa en Moeder wordt hij bevrijdt uit Het Museum Voor Rare Zaken, en worden ook alle andere problemen opgelost.
Leeftijd: 3 t/m 8 jaar. Duur: ongeveer 50 minuten Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Vorige Sinterklaasvoorstelling
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact