Voorstelling Waar is Sinterklaas? is een spannend avontuur met de goedheiligman in 1 van de hoofdrollen. Een heks heeft hem verkleind en in een doosje gestopt. De buurman krijgt het door en wil de Sint weer groot zien te krijgen, maar dat valt niet mee. Sint en Piet worden gespeeld door poppen. Deze voorstelling is goed te gebruiken als voorprogramma voor de komst van een Sint van vlees en bloed. Gezien de geringe afmeting van onze Sinterklaas leent deze voorstelling zich enkel voor niet al te grote groepen of zalen. Deze grens bepalen we graag in overleg met U.
Verhaal Buurman krijgt niets in zijn schoen, hoeveel liedjes hij ook zingt. Zou Sint misschien ziek zijn? Hij gaat langs bij de buurvrouw om te kijken of zij meer succes heeft. Ze blijkt echter niet thuis te zijn. Op haar tafel staat een doosje waaruit zachtjes om hulp wordt geroepen. Geschrokken neemt hij het doosje mee naar huis, en maakt het voorzichtig open. Er blijken een verkleinde Sinterklaas en Zwarte Piet in te zitten. Ze vertellen dat de Buurvrouw een heks is die een hekel heeft aan gezelligheid, en die daarom het Spaanse tweetal heeft verkleind. Buurman besluit hen te helpen. Hij sluipt bij de nu thuisgekomen buurvrouw binnen en steelt haar toverboek. Daarbij valt het in haar soepketel, waardoor de tekst niet meer goed te lezen is. Als Buurman Sint en Piet weer groot wil toveren, mislukt dat hierdoor, en worden ze nog kleiner. Hij stopt ze in een lucifer doosje. Ondertussen ontdekt de buurvrouw dat Sint en Piet van haar tafel verdwenen zijn Natuurlijk loopt het goed af.
Thema Deze voorstelling komt los goed tot z´n recht, maar eigenlijk is hij ooit verzonnen als voorprogramma voor een bezoek van de Sint in levende lijve. In de slotscène wordt de heks door middel van 1 van haar eigen pilletjes lief, en tovert zij Sinterklaas weer groot. Als er op dat moment op de deur wordt gebonsd en er een echte Sint en Piet binnenkomen, gaan fantasie en werkelijkheid naadloos in elkaar over. Voor de Sinterklaas van dienst hebben we eventueel een uitgebreid script, zodat hij weet wat hij in onze voorstelling heeft beleefd.
Leeftijd: 3 t/m 7 jaar. Duur: ongeveer 50 minuten Hier kunt u klikken voor de de prijs en de technische gegevens Geinteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Volgende Sinterklaasvoorstelling
Home Voorstellingen voor kinderen Alle voorstellingen op een rijtje Het eendje dat niet durfde te vliegen Een draak van niks Wendy vangt een dino Wendy en haar poppen Een huis vol speelgoed Wendy en het geheimzinnige doosje Gwenola en de plaaggeesten Het huis der fluisteringen Het kasteel der fluisteringen De Jonkvrouw en de Troubadour Buurman contra Buurvrouw Het masker van Maximus Verstandelijk gehandicapten Alban de voorstelling Alban tussen het publiek Fantasyvoorstellingen Fantasyvoorstellingen op een rijtje Een draak van niks Gwenola en de plaaggeesten De Jonkvrouw en de Troubadour Het kasteel der fluisteringen Voor kleine groepen Een huis vol speelgoed Sinterklaas Waar is Sinterklaas? Sinterklaas en de reuzen Andere vormen Santekraam Expedities Technische gegevens Prijzen en voorwaarden Klein Duimpje Wie zijn wij? Uitgangspunten Contact